"100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla" Fotoğraf sergisi devam ediyor

Cumhuriyet'imizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan “100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla” Fotoğraf  sergisi devam ediyor.

02 Kasım 2023 - 16:42

Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Kongre Merkezinde başlayan sergi bugün Ardahan Milli egemenlik parkında devam ediyor.

Sergi hakkında açıklama yapan Diyetisyen Hatice Yıldırım şunları söyledi;

“Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla sergimiz var. Öncelikle Ardahan Kongre merkezinde açıldı ve bir haftadır Ardahan’ın çeşitli noktalarında devam ediyor. Bugünde Milli egemenlik parkındayız.

Sergimizin amacı, Cumhuriyetin yüz yıl öncesinde ki sağlık çalışmalarıyla şu anki Sağlık çalışmaları anlatan fotoğraflar bulunuyor. Tüm Ardahanlı halkımızı sergimize bekliyoruz. Bugün buradayız yarında Ağız Diş Sağlığında olacağız ve sergimiz Cuma günü sonra ercek.”

"100 Yıldır Aynı Aşk ve Heyecanla" temalı resim sergisi hakkında kısa bilgi;

Cumhuriyetin ilk yıllarında sunulan sağlık hizmetlerine dair çok sayıda siyah beyaz fotoğraf arşivlerdeki yerini almıştır. Genç cumhuriyetin köy köy gezip tedavi yapan doktorları, fedakarca çalışan hemşireleri ve canla başla görev yapan sağlık çalışanlarının imkânsızlıklar içerisindeki mücadelelerine dair çok sayıda fotoğraf karesi bulunmaktadır. Tam 100 yıl sonra bugün, artık imkansızlıklarla değil çağın en ileri teknolojileri ile ön plana çıkmaktayız. Binalar, teknolojiler, imkanlar değişse de sağlık çalışanlarının aşk ve heyecanı hiç değişmemiştir. Buradan ilhamla Cumhuriyetin ilk yıllarında hizmet veren sağlık çalışanlarına ve sağlık hizmetlerine ait fotoğraflar günümüze uyarlanmıştır.