Göle'de Ağaç Katliamına Köylülerden Destek!

Ardahan’ın Göle ilçesi başta olmak üzere birçok bölgede Orman Müdürlüklerince yapılan orman kesimlerine, orman köylülerinin destek verdiği belirtiliyor.

Yayınlanma: 06 Temmuz 2024 - 13:29
Güncelleme: 06 Temmuz 2024 - 13:34
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ardahan’ın Göle ilçesi başta olmak üzere birçok bölgede Orman Müdürlüklerince yapılan orman kesimlerine, orman köylülerinin destek verdiği belirtiliyor. Ardahan Gazeteciler Cemiyeti ve ARSİAD Başkanı Gazeteci Fakir Yılmaz, orman kesimlerinin yarattığı sorunlar karşısında sessiz kalan sivil toplum kuruluşları, barolar, muhalefet partileri ve bölge basını gibi orman köylülerini de eleştirdi.

Fakir Yılmaz, orman köylülerinin küçük çıkarlar uğruna orman kesimlerine destek verdiklerini ve bu katliamın baş suçluları arasında yer aldıklarını vurguladı. Yılmaz, "Bölgede yaşanan orman kesimlerine karşı sessiz kalan ve içi boş festival, şenlik gibi sözde etkinliklerle bölgeye sahip çıktığını iddia eden sivil toplum kuruluşları da bu katliamın suç ortaklarıdır," dedi.

Orman köylerinin muhtarları, azaları, hızarcıları ve traktör sahiplerinin de bu katliamda önemli bir rol oynadığını belirten Yılmaz, duyarlı sivil toplum kuruluşu başkanlarına ve gazetecilere saldıran orman köylülerinin de sorunun bir parçası olduğunu ifade etti. Orman köylülerinin, orman koruma muhafızlarından daha fazla bu katliama ortak olduğunu belirten Yılmaz, yaşanan duruma dikkat çekti.

AGC/ARSİAD Başkanı Gazeteci Fakir Yılmaz, bu durumun "Demircinin köpeği" hikayesine ve "Bindiği dalı kesen" masalına benzediğini söyledi. Yılmaz, bölgede yaşanan bu katliama göz yuman herkesi kınadığını belirterek, bu duruma duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.

Baran Yılmaz / Anadolu Haber