ARDAHAN'DA TAKSİCİLERİN İSYANI

09 Aralık 2021 - 16:36
Trafiğe engel olunduğu gerekçesiyle Ardahan Belediyesi tarafından kaldırılmak istenen taksi durağının çalışanları tepki gösterdi.

1 Yıl içerisinde kendilerine 3 defa yer değiştiren  Ardahan Belediyesi‘nin ne yapmaya çalıştıklarını anlamakta zorluk çektiklerini belirten Merkez Taksi durağı Esnafı. Biz il Trafik komisyonuna dilekçemizi 2 gün önce verdik daha oradan bir karar çıkmadan Belediye Sabah 9:00’da Zabıtaları gönderip durağı yıkacaklarını söylüyorlar. Birkaç gün önce Caminin yanından kaldırttıkları durağımızı yeni yerine koyduk ve biz kafamıza göre yapmadık gerekli merci ve makamlarla yapılması gereken yazılı ve sözlü resmi görüşmeleri de yaptık. Daha bunlar sonuçlanmadan karar çıkmadan

Taksici Esnaflarından İbrahim Özer gelişmeler için şunları söyledi;
Tehditle şantajla bu işler olmaz bizim durağımız vergi mükellefidir, Belediye Başkanı ayrım yapıyor ben Atatürk Mahallesi Muhtarıyım ve benim mahallemde ikamet eden insanlara zarar veriyor. Bizim bildiğimiz yada bilmediğimiz bir sorunu varsa bunu bizlere anlatsın. Biz Belediyeye gittik 2 saat bekledik muhattaba dahi alınmadık. Öyleyse sürekli durağımızı değiştiren Başkan buraya gelecek ve anlatacak, Zabıtaları göndererek bizlere göz korkusu vermeye çalışılıyor biz korsan taksicimiyiz biz esnafız bu pandemi sürecinde yaşanan onca sıkıntılarımıza rağmen bize sürekli durak değiştirterek ayrı bir maddi yük yüklemenizin amacı nedir? Burada 8 kişiyiz ailelerimiz var bizi mahdur etmesinin asıl amacı nedir? Siyasi bir rant var bunu benim üzerimden yaparak diğer “Taksici esnaf arkadaşlarıma zarar vermesine asla izin vermeyeceğim.” dedi Ayrıca Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Asim  Özer neden sessiz kaldı? Sen bize sorun yok biz bunu belediye meclisinde görüşüp gerekeni yapacağız dedin ve mecliste yapılan görüşmede sesin dahi çıkmamış. Bunun sebebi nedir diyen Taksici esnafı Başkana sitem ettiler.

Çevredeki Esnaftan da büyük tepki geldi!
Çevredeki Esnafların rahatsız olduğunu söyleyen Zabıtalara çevredeki esnaflardan büyük tepki geldi. Siz bizim kapımızı açıp bize danışmadan bizim adımıza bunu ne hakla yapıyorsunuz? İnsanların ekmekleri ile oynarken başkalarını kendi çıkar menfaatleriniz için işe ne hakla dahil ediyorsunuz?
Madem çevredeki Esnaf yani bizler adına bu konuşmayı yaptıysanız bu rahatsızlık duyduğunu iddia ettiğiniz kişileri de söyleyin. Biz böyle birileri olmadığını da çok iyi biliyoruz diyen çevredeki Esnaflar ateş püskürdü.