Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında Ardahan Ensar Öğüt Apart Otel’de, şehit aileleri ve gazilere yönelik özel bir yemek programı düzenlendi. Programa Ardahan mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan kaz eti ikram edildi.
Yemeğe; Ardahan Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasimoğlu, 25. Hudut Tugay Komutanlığı’nı temsilen Piyade Albay Ertan Kaya, Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Öztürk Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadık Gülecen, İl Müftüsü Adem Karadeniz ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Çetinkaya katıldı.
Etkinlik, hem şehitlerimizin hatırasını yaşatmak hem de gazilerimize olan vefayı göstermek adına duygusal anlara sahne oldu.
Programın ev sahipliğini yapan, önceki dönem milletvekili Ensar Öğüt’e, Otel Müdürü Metin Yılmaz ve çalışanlarına, yöresel lezzetleriyle katkı sunan Agara Yöresel Lezzetler işletmecisi Nesrin Aslangörür’e ve organizasyonda emeği geçen Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeline teşekkür edildi.
Baran Yılmaz / Anadolu Haber